EBRD: Στο 2% η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2017

Ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 2% αναμένει για φέτος στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), ενώ για το 2018 εκτιμά ότι η αύξηση του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 2,2%.

Η Τράπεζα αποδίδει την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, αφενός στην πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και αφετέρου, στη σταδιακή αποκατάσταση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεσή της, η οικονομική ανάπτυξη στις 36 χώρες που δραστηριοποιείται -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- θα κυμανθεί σε μέτρια επίπεδα, καθώς η πορεία της Τουρκίας περιορίζει τα οφέλη από τη σταθεροποίηση στις τιμές των εμπορευμάτων.

«Καθώς οι τιμές πετρελαίου σταθεροποιούνται σε επίπεδα, αρκετά πάνω από τα αντίστοιχα του α’ εξαμήνου του 2016, η ανάπτυξη αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά», αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Η προοπτική για την Τουρκία και τη Νότια-Ανατολική Μεσόγειο έχει αποδυναμωθεί, αποτυπώνοντας εν μέρει τις γεωπολιτικές εντάσεις και την επακόλουθη μείωση στις τουριστικές εισπράξεις και επενδύσεις» προσθέτει, παράλληλα.

Κατά την EBRD, ο ρυθμός ανάπτυξης στις 36 χώρες – μέλη θα διαμορφωθεί στο 2,4% το 2017 και στο 2,8% το 2018. Σημειώνεται ότι η πρότερη εκτίμηση για το 2017 ανερχόταν στο 2,5% του ΑΕΠ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.