Αιχμές Κατάινεν για καθυστερήσεις στην πλατφόρμα χρηματοδότησης των ΜμΕ

Την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, ώστε να λάβουν χρηματοδότηση οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προέκρινε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν, αφήνοντας παράλληλα, αιχμές για τις καθυστερήσεις στη δημιουργία της ειδικής πλατφόρμας.

«Η ιδέα είναι να χρησιμοποιηθεί μέρος των ελληνικών διαρθρωτικών κονδυλίων, μαζί με κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) και ιδιωτικά κεφάλαια, προκειμένου να δημιουργηθεί μια κεφαλαιακή βάση για την πλατφόρμα» εξήγηση, μιλώντας στο EuroActiv.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ότι «πάνω σ αυτή τη βάση, θα στηριχτεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων για την παροχή μακροπρόθεσμων δανείων, τα οποία θα προωθούνται μέσω της πλατφόρμας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα».

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ωστόσο, άφησε σαφείς αιχμές για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία δεν έχει προχωρήσει σε κάποια απόφαση, ως προς τη δημιουργία της πλατφόρμας.

«Θέλω πολύ να βοηθήσω τις ελληνικές αρχές να στήσουν την πλατφόρμα, καθώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη για χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας» επεσήμανε, ενδεικτικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.