Economist: Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη βελτίωση στο επιχειρηματικό περιβάλλον ανάμεσα σε 82 χώρες

Τη μεγαλύτερη βελτίωση ανάμεσα σε 82 χώρες καταγράφει το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα στον δείκτη την επόμενη πενταετία (2024-28) σε σύγκριση με την προηγούμενη πενταετία (2019-23), σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Economist Intelligence Unit.

Η έκθεση αναφέρει πως αυτό αντανακλά τον αντίκτυπο μιας φιλοεπιχειρηματικής κυβέρνησης, που διανύει τώρα τη δεύτερη θητεία της, η οποία έχει προβεί σε μεταρρυθμίσεις, έχει μειώσει τους φόρους και τονώσει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη. Η εν λόγω αναφορά γίνεται στον κατάλογο με τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να δραστηριοποιηθεί κανείς επιχειρηματικά; Διευκρινίζεται ότι η Ελλάδα είναι στις χώρες στις οποίες αναμένονται οι σημαντικότερες βελτιώσεις πολιτικής,
επενδύσεις σε υποδομές ή την αύξηση των ευκαιριών της αγοράς. Στη συνέχεια, αναμένεται να οδηγήσει σε ανάκαμψη της κατά κεφαλήν αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ, των επενδυτικών δαπανών και των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων.

Σημειώνεται πως με βάση τον τελευταίο δείκτης επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η Σιγκαπούρη, η Δανία και οι ΗΠΑ είναι οι τρεις γεωγραφικές περιοχές με το καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Αρκετές δυτικοευρωπαϊκές οικονομίες, μαζί με τον Καναδά, το Χονγκ Κονγκ και τη Νέα Ζηλανδία, συνθέτουν την υπόλοιπη πρώτη δεκάδα με τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να δραστηριοποιηθεί κανείς επιχειρηματικά. Όλες αυτές είναι προηγμένες οικονομίες και μακροχρόνια ισχυρές επιδόσεις στον δείκτη, οπότε τείνουν να είναι ασφαλείς επιλογές για επενδύσεις, προστίθεται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.