Ευκλ. Τσακαλώτος: Αναμενόμενη κριτική στο πλαίσιο της δ’ αξιολόγησης οι διαφοροποιήσεις των θεσμών

Για αναμενόμενη κριτική η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της δ’ αξιολόγησης και της εξόδου από τα μνημόνια έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφερθείς στις διαφορετικές απόψεις που έχουν καταγράφει από τους θεσμούς.

Ενημερώνοντας την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι είναι πλέον θετικό το κλίμα για τη χώρα μας στο εξωτερικό, ενώ τόνισε ότι δέσμευση της Ελλάδας είναι να εργαστεί στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης του προγράμματος. Επεσήμανε, δε, στους βουλευτές ότι «το πρόγραμμα τελειώνει τον Αύγουστο».

Η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εξέτασε την πορεία της χώρας στον δρόμο για την έξοδο από το μνημόνιο, διήρκεσε τέσσερις ώρες. Πέρα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τους βουλευτές ενημέρωσαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, και ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης.

Το οικονομικό επιτελείο ανέλυσε στους βουλευτές τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και τέθηκαν ερωτήματα για σειρά θεμάτων από περισσότερους από 30 βουλευτές, με βασικό θέμα συζήτησης τα βήματα που θα ακολουθηθούν τους επόμενους μήνες.

Το προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ήπια τη συνεδρίαση, ενώ αναφορικά με το εάν υπήρξαν ενστάσεις, τονίστηκε ότι αποτυπώθηκαν προβληματισμοί και χρωματισμοί όπως έχουν ήδη καταγράφει στον δημόσιο διάλογο. «Οι προβληματισμοί είναι κοινοί και η προσπάθεια και το συλλογικό σχέδιο, προφανώς υπηρετείται από όλους» σημείωσε το προεδρείο.

Όπως σημειώθηκε, στην Κ.Ο. κανείς δεν πανηγυρίζει και κανείς δεν λέει ότι τα πράγματα είναι εύκολα, ωστόσο είναι κοινή πεποίθηση ότι κάθε χρόνος που περνά δημιουργεί αισιόδοξες συνθήκες και καλυτερεύει τα πράγματα.

Για το ΔΝΤ η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο ότι η πάγια θέση της κυβέρνησης είναι πως η Ευρώπη μπορεί να λύνει τα προβλήματα μόνη της, αλλά σε κάθε περίπτωση η χώρα μας έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της και τώρα είναι σειρά του Ταμείου να αποφασίσει τι θα κάνει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.