Εισπρακτικές, τράπεζες και δικηγόροι συνεχίζουν να… καλούν για ρυθμίσεις

Καθημερινά καταγγελίες από μέλη της, δέχεται η Εθνική Ομοσπονδία Προστασίας Δανειοληπτών ότι εταιρίες τηλεφωνούν σε δανειολήπτες, πιέζοντας για εξόφληση, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ότι «παγώνουν» οι οχλήσεις λόγω κορονοϊού.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Κρητικός, μιλώντας στον FOCUS FM 103.6, υπάρχουν καταγγελίες για επανειλημμένα τηλεφωνήματα καθημερινά από εισπρακτικές, δικηγορικά γραφεία και τράπεζες, να πάνε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους ενώ μέσα σε 20 μέρες καταγράφηκαν 100 τέτοιες περιπτώσεις.

«Δεν υπάρχει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ούτε ποινές. Δυστυχώς στον τομέα των τραπεζών και των «κόκκινων» δανείων ακούμε μόνο εξαγγελίες και ημίμετρα. Τίποτα, που θα δώσει πρακτικά λύση. Με ευχολόγια, τύπου «μιλήσαμε με τις τράπεζες» κτλ δε γίνεται τίποτα. Όταν μιλάμε για συμφέροντα δισεκατομμυρίων, μην περιμένετε ηθικό φραγμό. Παράταση προστασίας της Α’ κατοικίας γραπτώς δεν υπάρχει», τόνισε ο κ. Κρητικός.

Προειδοποίησε επίσης ότι «Θα οδηγηθούμε σε κοινωνική έκρηξη» και εκτίμησε, ότι «δεν προβλέπουμε να παρθούν εύκολα μέτρα, γιατί είναι τεράστιες οι παρεμβάσεις και οι πιέσεις από το εξωτερικό».
«Αν αυτή την ιστορική στιγμή της πανδημίας δε δείξουν σεβασμό οι πολιτικοί, η πανδημία του κορονοϊού θα εξαφανίσει και την υπάρχουσα πολιτική τάξη», κατέληξε ο κ. Κρητικός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.