Έκτακτο βοήθημα για τις κλειστές επιχειρήσεις του Απριλίου ανακοινώνει αύριο η κυβέρνηση

Έκτακτο βοήθημα ειδικού σκοπού, με βάση τον τζίρο του 2019 – για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές για τον Απρίλιο ανακοινώνει σύμφωνα με πληροφορίες αύριο στις 9.00 το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Πηγές από το οικονομικό επιτελείο αναφέρουν ότι το εν λόγω επίδομα δύναται να φτάσει τις 2.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση που θα παραμείνει με κλειστά ρολά τον Απρίλιο.

Η κυβέρνηση παρά τις έντονες αντιδράσεις των εμπορικών συλλόγων Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης για την παράταση της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων λιανεμπορίου στις τρεις αυτές περιοχές για μία ακόμη εβδομάδα, εμμένει στην απόφασή της, υποστηρίζοντας ότι συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις των ειδικών, καθώς η πίεση στα νοσοκομεία είναι ισχυρή και υπάρχει περαιτέρω επιδημιολογική επιδείνωση. Συνεπώς η χαλάρωση των μέτρων θα συνιστούσε μεγαλύτερο κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Λίγο νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε «Αύριο το πρωί η κυβέρνηση ανακοινώνει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή» αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κοζάνη με click away.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.