Energean: Διετής παράταση στην άδεια για Νότια Καβάλα

Στην υπογραφή της 4ης τροποποιητικής σύμβασης για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή του Θρακικού Πελάγους, η οποία αρχικά κυρώθηκε με το ν. 2779/1999, προχώρησαν σήμερα το ελληνικό Δημόσιο και οι ανάδοχες εταιρείες.

Με τη σύμβαση αυτή παρατείνεται για δύο έτη, με δυνατότητα παράτασης για ένα ακόμη έτος, η άδεια εκμετάλλευσης της Νότιας Καβάλας, η οποία έληγε στις 23 Νοεμβρίου 2015.

«Η παράταση της άδειας επιτρέπει τη λειτουργία και συντήρηση της εξέδρας “Κάππα” της Νότιας Καβάλας με βάσει όλες τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας για τους εργαζόμενους και το περιβάλλον της θαλάσσιας περιοχής του Κόλπου της Καβάλας, όπως συμβαίνει από το 2007 όταν η Energean ανέλαβε την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων του Πρίνου. Η εξέλιξη, πέραν του ότι απαλλάσσει το ελληνικό Δημόσιο από ένα μεγάλο κόστος συντήρησης και, ενδεχομένως, αποψίλωσης της εξέδρας, επιτρέπει στην εταιρεία μας να συνεχίσει την ερευνητική της δραστηριότητα στην περιοχή, με βάση και τα δεδομένα που προέκυψαν από την τρισδιάστατη σεισμική έρευνα που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι για πρώτη φορά από το 1997 και μετά στη μοναδική περιοχή που παράγει υδρογονάνθρακες στην χώρα μας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μαθιός Ρήγας.

Επιπλέον, πρόσθεσε, «το ελληνικό Δημόσιο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ έχει τον χρόνο να διερευνήσει τις συνθήκες της διεθνούς αγοράς προκειμένου να προχωρήσει στην αξιοποίηση του εξαντλούμενου κοιτάσματος φυσικού αερίου ως υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.