Επανήλθε στο 4,3% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Στα επίπεδα του 4,3% επανήλθε το απόγευμα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, ακολουθώντας τα χνάρια των ιταλικών τίτλων που δέχονται νέες πιέσεις.

Το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης ή 1%, φτάνοντας στο 4,33% και ενώ χθες Τρίτη είχε κλείσει στο 4,28%. Το πρωί, μάλιστα, η απόδοσή του είχε αποκλιμακωθεί στο 4,26%.

Το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων βρίσκεται στις 387 μονάδες βάσης. Άνοδο τριών μονάδων βάσης καταγράφει και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου, που κυμαίνεται στο 3,42%.

Τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν ευάλωτα στον διεθνή παράγοντα, ακολουθώντας τις διακυμάνσεις των επιτοκίων των ομολόγων στην Ευρώπη και ειδικότερα στον ευρωπαϊκό νότο.

Στην αγορά κρατικού χρέους της γηραιάς ηπείρου το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά τρεις μονάδες βάσης στο 0,46%. Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς υποχωρεί κατά τρεις μονάδες βάσης στο 0,82%, ενώ το επιτόκιο του 10ετούς βρετανικού ομολόγου υποχωρεί κατά τέσσερις μονάδες βάσης, στο 1,57%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,54%, καταγράφοντας άνοδο οκτώ μονάδων βάσης. Το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου της Ισπανίας ενισχύεται κατά μία μονάδα βάσης στο 1,65%, με την απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς να παραμένει αμετάβλητη στο 1,94%.

Στο μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου υποχωρεί σήμερα κατά μία μονάδα βάσης, στο 3,15%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.