Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από την EBRD

Το ποσό του 1 δισ. ευρώ έχει επενδύσει στην Ελλάδα τους τελευταίους 18 μήνες η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), όπως διαμήνυσε ο επικεφαλής της Τράπεζας, Σούμα Τσακραμπάρτι, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της EBRD, η οποία πραγματοποιείται στην Κύπρο.

Μέσω 17 συναλλαγών, η Τράπεζα έχει στηρίξει σημαντικά την ελληνική οικονομία, έχοντας ως επίκεντρο τον τραπεζικό τομέα, την πράσινη ενέργεια αλλά και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

«Είμαστε ένας θεσμός που δραστηριοποιείται με γνώμονα τη ζήτηση και αυτός ο εντυπωσιακός κατάλογος δείχνει ότι υπάρχει ζήτηση που μας δημιουργεί αισιοδοξία» ανέφερε ο Τσακραμπάρτι, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η Ελλάδα -τώρα που υπάρχει συμφωνία στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης- θα ξεκινήσει να προσελκύει περισσότερες ξένες επενδύσεις».

Κατά τον ίδιο, η στρατηγική της EBRD, καλύπτει τρεις βασικούς τομείς:

την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα
την στήριξη της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας
την ανάπτυξη των τομέων ενέργειας και υποδομών

«Εργαζόμαστε με ένα ευρύ αριθμό επιχειρήσεων από διαφορετικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Είμαστε εμπορικοί στην προσέγγισή μας, αλλά συνδυάζουμε τη χρηματοδότηση με τον στόχο του τρόπου μετασχηματισμού μιας επιχείρησης ή ενός τομέα» έσπευσε να προσθέσει.

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2016 εγκαινιάστηκαν τα γραφεία της EBRD στην Αθήνα, εξέλιξη που ακολούθησε την υπογραφή συμφωνίας τον Μάιο του 2015 για τη δραστηριοποίηση της Τράπεζας στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.