Επιστροφή ενοικίου: Πότε θα γίνει η καταβολή του σε 1 εκατομμύριο δικαιούχους

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Αύριο Παρασκευή (28.11.25) θα καταβληθεί το τακτικό επίδομα η επιστροφή ενοικίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (27.11.25), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος της επιστροφής ενοικίου φτάνουν το ένα εκατομμύριο νοικοκυριά με μέγιστο ποσό ενίσχυσης τα 800 ευρώ, προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο. Αφορά σε ενοικιαστές οι οποίοι πλήρωσαν ενοίκιο το 2024, είτε για κύρια είτε για φοιτητική κατοικία, σύμφωνα με το ertnews.

Πρόκειται για μόνιμου χαρακτήρα μέτρο, που θα επαναλαμβάνεται κάθε Νοέμβριο και στόχο έχει, όπως αναφέρουν τα στελέχη του υπουργείου, να μετριάσει τις αρνητικές επιπτώσεις του στεγαστικού προβλήματος στην καθημερινότητα των νοικοκυριών που ζουν στο νοίκι.

Για την πληρωμή της επιστροφής ενοικίου θα πρέπει να καλύπτονται τα εξής κριτήρια:

Εισοδηματικά κριτήρια
Άγαμος: έως 20.000 ευρώ
Ζευγάρι χωρίς παιδιά: έως 28.000 ευρώ
Ζευγάρι με 1 παιδί: έως 32.000 ευρώ
Ζευγάρι με 2 παιδιά: έως 36.000 ευρώ
Για κάθε επιπλέον ανήλικο: +4.000 ευρώ

Περιουσιακά στοιχεία
Άγαμος: έως 120.000 ευρώ αξία ακίνητης περιουσίας
Έγγαμος χωρίς παιδιά: έως 140.000 ευρώ
Με 1 παιδί: έως 160.000 ευρώ
Με 2 παιδιά: έως 180.000 ευρώ
Για την ομαλή πληρωμή τής επιστροφής ενοικίου θα πρέπει να είχε υποβληθεί στην ΑΑΔΕ η Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης («Μισθωτήριο») για το ακίνητο. Επίσης να είχε δηλωθεί ο αριθμός της δήλωσης αυτής στη φορολογική δήλωση φορολογικού έτους 2024 (έντυπο Ε1, Πίνακας 6)
Εάν δεν είχε δηλωθεί ο αριθμός του μισθωτηρίου στο Ε1, η ΑΑΔΕ προχωρά σε διασταυρώσεις και εφόσον από τα στοιχεία της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του μισθωτή και την ενεργή δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης που έχει υποβληθεί στην ΑΑΔΕ, τα στοιχεία μίσθωσης ταυτοποιούνται μέσω του δηλωθέντος αριθμού παροχής ρεύματος, η ενίσχυση θα καταβάλλεται κανονικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.