Έρχεται νέο πρόγραμμα για όσους ανέργους θέλουν να ανοίξουν επιχείρηση

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Επιδότηση ανέργων: Ερχεται νέο πρόγραμμα για όσους θέλουν να ανοίξουν επιχείρηση
Στα «σκαριά» βρίσκεται ένα νέο πρόγραμμα το οποίο αφορά την επιδότηση ανέργων για να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση. Η πλατφόρμα αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει το Νοέμβριο.

Το ποσό που θα επιδοτηθούν είναι 17.000.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια απλή διαδικασία. Χρειάζεται μια αίτηση και ένα επιχειρηματικό σχέδιο.




Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαιούχοι θα πάρουν μια πρώτη δόση αφού κάνουν αίτηση και μπουν στο πρόγραμμα της τάξεως των 5.000€ με την έναρξη της επιχείρησης, ώστε να έχουν ένα ποσό και να μπορέσουν να ξεκινήσουν να βάλουν μπροστά τη μηχανή της επιχείρησής τους.

Η δεύτερη δόση θα έρθει στο τέλος του πρώτου εξαμήνου ώστε να μπορούν να τρέξουν τα έξοδα και φυσικά η τελευταία δόση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έρθει στο τέλος του δεύτερου εξαμήνου, δηλαδή στο τέλος του πρώτου έτους.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Την επιδότηση αυτή την δικαιούνται όλοι οι άνεργοι, άνω των 30 ετών. Το ηλικιακό ταβάνι αναμένεται να είναι τα 59 έτη. Επίσης δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της ΔΥΠΑ και φυσικά θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την εξατομικευμένη προσέγγιση και το σχέδιο το Ατομικό Σχέδιο Δράσης, μια συμβουλευτική που ακολουθείται από τη ΔΥΠΑ ώστε να μπορέσει να γίνει πιο καλά η σύνδεση της αγοράς με την εργασία.

Πηγή: https://www.newmoney.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.