«Έρχεται» πρόγραμμα αξιοποίησης ακινήτων του Δημοσίου για ανέγερση κατοικιών

Με την υλοποίηση ενός προγράμματος κοινωνικής αντιπαροχής για την αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου, ώστε να αναγερθούν κοινωνικές κατοικίες, αλλά και με την παροχή κινήτρων σε ιδιοκτήτες κλειστών διαμερισμάτων, θα επιχειρήσει το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας να αμβλύνει το πρόβλημα στέγασης. Αυτό ανακοίνωσε από το βήμα της Ολομέλειας η αρμόδια υπουργός Σοφία Ζαχαράκη.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Γερουλάνου για την αύξηση των ενοικίων, η Σοφία Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης με τα μέτρα αυτά είναι να διευρυνθεί το απόθεμα των κατοικιών και να μειωθούν τα ενοίκια. Το πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση γνωστοποίησε η κυρία Ζαχαράκη και χαρακτήρισε “υπαρκτό” το ζήτημα της αύξησης των ενοικίων. Μάλιστα ανέφερε πως η μέση αύξηση των ενοικίων υπολογίζεται στη χώρα μας στο 9,9% έναντι 7,3 % που είναι ο μέσος όρος στις 27 χώρες της ΕΕ.

Η υπουργός, επικαλέστηκε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία κατά την περίοδο 2018 – 2022, η ποσοστιαία αύξηση των δαπανών για τη στέγαση, υπολογίστηκε στο 26,2%.

Η κα Ζαχαράκη αναφέρθηκε και στο Πρόγραμμα «Σπίτι μου», το οποίο βρίσκεται σε φάση υλοποίησης, με δικαιούχους νέους 25 έως 39 ετών, ενημέρωσε το Σώμα ότι έχουν υποβληθεί πάνω από 40.000 αιτήσεις εκ των οποίων προκρίθηκαν 23.875 και 9.378 βρίσκονται στο στάδιο έγκρισης.

Ο ερωτών βουλευτής, Παύλος Γερουλάνος, αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτηση τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στα ποσά που διαθέτουν οι πολίτες από το εισόδημά τους για να καλύψουν το ενοίκιό τους και κάλεσε την την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την δημιουργία πρόσθετων κατοικιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.