ΕΤΕπ: Σύμβαση τιτλοποίησης 250 εκατ. ευρώ με την Alpha Bank

Τη σύμβαση τιτλοποίησης, ύψους 250 εκατ. ευρώ, με την Alpha Bank, ΑΛΦΑ-3,13% υπέγραψε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόγιερ, στο πλαίσιο υλοποίησης του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.
Κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο κ. Χόγιερ υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία στοχεύει στο «να αποκαταστήσει την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) και των επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης σε προσιτή χρηματοδότηση».
Η σύμβαση στηρίζεται από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), που είναι το χρηματοδοτικό εργαλείο του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν, δήλωσε πως «η σημερινή υπογραφή στην Αθήνα αποτελεί άλλο ένα δείγμα της επιτυχίας του ΕΤΣΕ στην Ελλάδα, η οποία ωφελεί ιδίως τις επιχειρήσεις της χώρας». «Η Ελλάδα έχει ήδη αξιοποιήσει τις χρηματοδοτήσεις στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη και είναι απολύτως προς το συμφέρον μας το να συνεχίσει η χώρα να αλλάζει πορεία κινούμενη προς την κατεύθυνση της διατηρήσιμης απασχόλησης και ανάπτυξης» πρόσθεσε παράλληλα.
Την ίδια ώρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτριος Μαντζούνης, διαβεβαίωσε πως «η επιτυχής ολοκλήρωση της συναλλαγής τιτλοποίησης δανείων ΜμΕ αποτελεί σημαντικό βήμα για την αναζωογόνηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της ελληνικής οικονομίας».
Η σύμβαση που υπογράφηκε σήμερα, συμπεριλαμβάνει την πρωτοβουλία της ΕΤΕπ «Δεξιότητες και θέσεις απασχόλησης – Επενδύσεις για τους νέους», μέσω της οποίας προσφέρονται ανταγωνιστικά επιτόκια στις επιχειρήσεις που προάγουν την απασχόληση των νέων.
Η σύμβαση εκτιμάται ότι θα συμβάλει ενεργά και αποφασιστικά στην ενίσχυση Ελλήνων επιχειρηματιών, την προώθηση της διατηρήσιμης ανάπτυξης και την τόνωση της απασχόλησης των νέων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.