Eurobank: Μέσω των μεταρρυθμίσεων η μείωση της ανεργίας

Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης είναι αναγκαίο να επικεντρωθεί όχι σε μάχες οπισθοφυλακών για τον περιορισμό του πολιτικού κόστους των μεταρρυθμίσεων αλλά στη διαπραγμάτευση της τελικής συμφωνίας για το χρέος και στην βελτίωση των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας, αναφέρει στην ανάλυση «7 ημέρες Οικονομία» η Eurobank, συστήνοντας μεταξύ άλλων ότι η εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη μείωση της ανεργίας.

Το ποσοστό ανεργίας εξακολουθεί να βρίσκεται σε πτωτική πορεία ωστόσο η μείωση του σε μηνιαία βάση είναι ισχνή και ως εκ τούτου δεν δύναται να εξασφαλίσει γρήγορη ανάκαμψη στην αγορά εργασίας. Γι’ αυτό θα πρέπει να ενισχυθεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Η Eurobank αναφέρεται και σε ορισμένα θετικά στοιχεία από την πορεία της ελληνικής οικονομίας:

– Δείκτης Οικονομικού Κλίματος: τον Ιούνιο σημείωσε την καλύτερη επίδοση από τον Απρίλιο του 2008, φθάνοντας τις 103,7 μονάδες, λόγω της βελτίωσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καθώς και των προσδοκιών στον κλάδο της βιομηχανίας, των υπηρεσιών, του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών.

– Λιανικό εμπόριο: Τον Απρίλιο, ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο αυξήθηκε κατά 7,3% σε ετήσια βάση, λόγω εκπτώσεων και Πάσχα καθώς η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στα καταστήματα ένδυσης-υπόδησης και με είδη δώρων.

– Οι καταθέσεις του εγχώριου ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά περίπου 700 εκ. ευρώ σε μηνιαία βάση, ενώ από την αρχή του έτους έχουν αυξηθεί κατά περίπου 1 δισ. ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.