Eurobank: Βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο

Μικρή βελτίωση παρουσίασε, σύμφωνα με τη Eurobank, το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα σε όρους μηνιαίας μεταβολής μια μικρή βελτίωση τους δύο τελευταίους μήνες (Μάρτιος – Απρίλιος 2017).

Όπως σχολιάζει στην έκδοσή της «7 ημέρες οικονομία», πρόκειται για ένα θετικό μήνυμα για την πορεία της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας το 2ο τρίμηνο 2017 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ το ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι να συνεχιστεί και να αποκτήσει ισχυρότερη δυναμική η εν λόγω πορεία.

Η αναμενόμενη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής στην επόμενη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης (Eurogroup) της 22ης Μαΐου 2017 αποτελεί ένα βασικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνει.

Η ανάλυση επικαλείται στοιχεία του ΙΟΒΕ σύμφωνα με τα οποία ο δείκτης οικονομικού κλίματος σημείωσε μηνιαία βελτίωση τον Απρίλιο 2017. Διαμορφώθηκε στις 94,9 μονάδες δείκτη (ΜΔ) από 93,4 και 92,9 ΜΔ τον Μάρτιο και τον Φεβρουάριο 2017 αντίστοιχα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.