Eurostat: Αύξηση 1,2% της απασχόλησης στην Ελλάδα

Αυξημένη κατά 1,2% ήταν η απασχόληση στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του 2015, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με εποχικά διορθωμένα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.
Η Ελλάδα μαζί με την Πορτογαλία (+1,3%) ήταν οι χώρες στις οποίες καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης τη συγκεκριμένη περίοδο. Ακολουθούν η Ιρλανδία, η Ισπανία (+0,9% και στις δύο) και η Εσθονία (+0,8%).

Αντιθέτως, μείωση της απασχόλησης σημειώθηκε στη Φινλανδία (-0,3%), το Ηνωμένο Βασίλειο (-0,2%), τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία (-0,1% και στις δύο).

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, η αύξηση της απασχόλησης στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 2,3%.

Σε γενικές γραμμές, ο αριθμός των απασχολούμενων ατόμων αυξήθηκε κατά 0,3% στην Ευρωζώνη και κατά 0,2% στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,8% και κατά 0,9%, αντίστοιχα.

Η Eurostat εκτιμά ότι, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015, 228,8 εκατ. άνδρες και γυναίκες απασχολούνταν στην Ε.Ε., εκ των οποίων 151 εκατομμύρια ήταν στην Ευρωζώνη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.