Eurostat: Μικρότερος ο αποπληθωρισμός τον Νοέμβριο στην Ελλάδα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Υποχώρησε τον Νοέμβριο στο -1,2% ο αποπληθωρισμός στην Ελλάδα, από -1,8% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Τον Νοέμβριο, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη υποχώρησε ελαφριά στο 0,3%, έναντι 0,4% που ήταν τον Οκτώβριο και στην ΕΕ στο 0,4% από 0,5% αντιστοίχως.
Σε ετήσια βάση (Νοέμβριος 2013-Νοέμβριος 2014), αποπληθωρισμός σημειώθηκε στη Βουλγαρία (-1,9%), την Ελλάδα (-1,2%) την Ισπανία (-0,5%) και την Πολωνία (-0,3%). Οι υψηλότεροι δείκτες πληθωρισμού σημειώθηκαν στη Ρουμανία και την Αυστρία (1,5%) και στη Φινλανδία (1,1%).
Έναν χρόνο πριν, τον Νοέμβριο του 2013, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη ήταν 0,9% και στην ΕΕ 1%, ενώ στην Ελλάδα υπήρχε αποπληθωρισμός (-2,9%).
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών, σε ετήσια βάση, στην Ευρωζώνη, καταγράφηκαν στις υπηρεσίες εστίασης (+0,09 ποσοστιαίες μονάδες) και στον καπνό (+0,06). Οι μεγαλύτερες μειώσεις στις τιμές καταγράφηκαν στο πετρέλαιο κίνησης (-0,22), στις τηλεπικοινωνίες και στο πετρέλαιο θέρμανσης (-0,09).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.