F.T.: Οι Ευρωπαίοι θέλουν να παρακάμψουν τον Γ. Βαρουφάκη

Μετά την απομόνωση του Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup της Λετονίας, οι αξιωματούχοι προσπαθούν να παρακάμψουν τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ και στρέφονται στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να δώσουν ώθηση στις διαπραγματεύσεις, υποστηρίζουν οι Financial Times.

Σύμφωνα με δυο αξιωματούχους της Ευρωζώνης που επικαλείται η εφημερίδα σε σημερινό δημοσίευμά της, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί το κλίμα που δημιουργήθηκε μετά το «σφυροκόπημα» του Γιάνη Βαρουφάκη στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που προκαλεί και στο εσωτερικό της χώρας η μαχητική στάση του κ. Βαρουφάκη, είναι το γεγονός ότι ανώτερος Έλληνας αξιωματούχος, τον οποίο επικαλούνται οι F.T., ανέφερε ότι δεν αποκλείεται οι εξελίξεις στη Ρίγα της Λετονίας να οδηγήσουν σε παραγκωνισμό του υπουργού Οικονομικών και στην ανάληψη ενεργότερου ρόλου από τον Αλέξη Τσίπρα και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Πηγή προσκείμενη στην ελληνική κυβέρνηση φέρεται επίσης να δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο Γ. Βαρουφάκης έχει γίνει «βάρος για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». Ωστόσο, δεν αναμένεται να τεθεί εκτός κυβέρνησης άμεσα. «Η στιγμή για την αποπομπή του υπουργού Οικονομικών θα έρθει όταν έχει επιτευχθεί μια ενδιάμεση συμφωνία με τους πιστωτές και πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο διάσωσης», ανέφερε η ίδια πηγή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.