Fed: Αμετάβλητα αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια με το βλέμμα στη Βρετανία

Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, Fed, αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια σήμερα Τετάρτη, και να διαμηνύσει αν θα διατηρηθεί τελικά ο σχεδιασμός της για αύξησή τους δύο φορές φέτος, εν μέσω ανησυχιών για επιβράδυνση της αγοράς εργασίας και για πιθανή έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, αναφέρει το Reuters.

Η Fed αύξησε το βασικό επιτόκιο χορηγήσεων τον Δεκέμβριο για πρώτη φορά την τελευταία 10ετία, αλλά δεν προχώρησε σε νέα αύξηση επιτοκίων φέτος λόγω κυρίως της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης και της νευρικότητας στις αγορές.

Η Fed θα δημοσιεύσει τις αποφάσεις της και τις αναθεωρημένες οικονομικές προβλέψεις της μετά τη διήμερη συνεδρίαση της στις 21:00 (ώρα Ελλάδος). Η επικεφαλής της, Τζάνετ Γέλεν, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 21:30.

Οι προβλέψεις της Fed τον Μάρτιο υποδήλωναν δύο αυξήσεις επιτοκίων φέτος, αλλά η σημαντική επιβράδυνση στο ρυθμό αύξησης της απασχόλησης τον Μάιο και η πιθανότητα μιας απόφασης για έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου καθιστούν αβέβαιες τις οικονομικές προοπτικές.

Με τις νέες προσλήψεις ωστόσο, να αναμένεται να ανακάμψουν τον Ιούνιο και τις προβλέψεις για ήπιες επιπτώσεις από ένα Brexit, οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν τώρα αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο ή τον Σεπτέμβριο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.