Φρ. Κουτεντάκης: Nα μη δημιουργηθεί δημοσιονομικό ρίσκο για τα «κόκκινα» δάνεια

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Την προειδοποίηση ότι το νέο πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια δεν πρέπει να δημιουργεί δημοσιονομικό ρίσκο απηύθυνε ο επικεφαλής του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

«Για τα ‘κόκκινα’ δάνεια έχουν ακουστεί δύο σχέδια. Το κρίσιμο είναι να εξασφαλιστεί ότι δεν θα δημιουργείται κανένα δημοσιονομικό ρίσκο» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Κουτεντάκης, προσθέτοντας πως «την ώρα που έχουμε κλείσει το μέτωπο των δημοσιονομικών, δεν πρέπει να ανοίξουμε ένα άλλο».

Κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση περί μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του ΥΠΟΙΚ, ο επικεφαλής του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή σημείωσε πως «δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων».

Όπως είπε, η συναίνεση σε αυτό το θέμα είναι πρόοδος. «Θα είναι ευνοϊκή μια τέτοια εξέλιξη για την ελληνική οικονομία… Ένα από τα επιχειρήματα είναι πως το ελληνικό κράτος έχει αποδείξει την αξιοπιστία του να επιτυγχάνει τα πλεονάσματα» ανέφερε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.