Γ. Σταθάκης: Ανάγκη στροφής σε νέους παραγωγικούς κλάδους

Την ανάγκη στροφής της οικονομίας σε νέους παραγωγικούς κλάδους στους οποίους η χώρα διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, από το βήμα της Ευρωαραβικής Συνόδου, που φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον αγροδιατροφικό τομέα, τις νέες τεχνολογίες, την ενέργεια, τα logistics, τις κατασκευές και επιλεγμένους κλάδους της μεταποίησης.

Ο κ. Σταθάκης γενικότερα επισήμανε πως έχει διαμορφωθεί θετικό κλίμα μετά τη συμφωνία με τους δανειστές το καλοκαίρι του 2015, ενώ προέβλεψε, για τις αρχές του 2017, ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 2,7%.

Επεσήμανε ότι ήδη έχει ανακτηθεί η αίσθηση σταθερότητας και εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, με αποτέλεσμα, όπως σημείωσε, οι ιδιωτικές επενδύσεις στην πραγματική οικονομία να σημειώνουν ήδη αύξηση κατά 18%.

Παράλληλα, ανέλυσε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διατίθενται, με έμφαση στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο. Μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, είπε χαρακτηριστικά, 500 εταιρείες υπέβαλλαν αίτημα για ένταξη στον νέο νόμο.

Κατά την αποφώνησή του, ο κ. Σταθάκης, εξήρε τις ιστορικά καλές σχέσεις της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο και υπογράμμισε ότι η χώρα μας αποτελεί όαση γεωπολιτικής ασφάλειας, σε μια ταραγμένη περιοχή.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο Υπουργός συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Σόλταν Μπιν Σααντ Αλ-Μουρέικι και αντιπροσωπεία αξιωματούχων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.