Γεωργιάδης: Όταν με το καλό ανοίξει η εστίαση, θα αφορά μόνο τους εξωτερικούς χώρους

«Πρόωρη» χαρακτήρισε τη συζήτηση για την εστίαση ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας μάλιστα πως όταν ανοίξει, θα αφορά μόνο τους εξωτερικούς χώρους.

«Όταν με το καλό ανοίξει η εστίαση, σίγουρα θα ανοίξουν οι εξωτερικοί χώροι, δεν θα αφορά τους εσωτερικούς. Είναι πρόωρη η συζήτηση. Χθες είχα δίωρη συζήτηση τους φορείς του κλάδου. Η άποψη των περισσοτέρων δεν είναι να ανοίξουν τον Φεβρουάριο, ούτως ή άλλως», ξεκαθάρισε ο υπουργός μιλώντας στον Alpha 98,9.

Σχετικά με τα χιονοδρομικά κέντρα, τόνισε το πρωί είχε σύσκεψη με τους φορείς και είπε:«Να μην υπάρχει κανιβαλισμός για το γεγονός ότι είναι προτεραιότητα τα χιονοδρομικά κέντρα. Έχει μια ιδιομορφία ο χειμερινός τουρισμός. Είναι ο μοναδικός κλάδος που χάνει όλη την περίοδο, αν δεν ανοίξει. Πέρυσι είχαν την ατυχία στην αρχή της σεζόν να μην υπάρχει χιόνι και στη συνέχεια ήρθε η πρώτη καραντίνα. Κινδυνεύουν με μεγάλη οικονομική καταστροφή. Το τι θα γίνει, θα δούμε».

Για τα παράπονα που εκφράζουν αρκετά ζευγάρια, που στο πλαίσιο των υγειονομικών μέτρων δεν έχουν δικαίωμα να μπουν το ίδιο ταξί, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως: «Γνωρίζω ότι το υπουργείο Μεταφορών έχει καταθέσει για το ζήτημα αίτημα αναθεώρησης στην Επιτροπή».

Σχολιάζοντας το άνοιγμα του λιανεμπορίου, υπογράμμισε ότι προς το παρόν φαίνεται ότι δεν έχει κάποια μεγάλη επίπτωση: «Δευτέρα και Τρίτη είχαμε μόνο 8% αύξηση στους δρόμους. Άρα, με μια τόσο μικρή αύξηση της κινητικότητας, η πρώτη αίσθηση είναι ότι δεν θα έχουμε σημαντική επίπτωση στην πανδημία. Κύλησαν καλά οι πρώτες δύο μέρες».