Γιατί η Amber Capital ψηφίζει ελληνικές μετοχές

Περιθώρια για συνέχεια στο περσινό ράλι των μετοχών του ευρωπαϊκού Νότου βλέπει το hedge fund, Amber Capital, με έδρα το Λονδίνο, παρά την έντονη μεταβλητότητα, που επικρατεί στις αγορές το τελευταίο διάστημα και τους παράγοντες αβεβαιότητες, που ρίχνουν ανά καιρούς τη σκιά τους στην παγκόσμια οικονομία. Μάλιστα δίνει την ψήφο του κυρίως στις μετοχές Ελλάδας και Ιταλίας.

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στο Bloomberg ο ιδρυτής και διαχειριστής του hedge fund, Τζόζεφ Ουγκούρλιαν, επιλέγει την Ιταλία και την Ελλάδα, όπου οι χρηματιστηριακοί δείκτες παρουσίασαν πέρυσι απόδοση καλύτερη του πανευρωπαϊκού Stoxx 600, καθώς πρόκειται για αγορές που θα επωφεληθούν από την αυξανόμενη εγχώριο ζήτηση και τη μικρότερη έκθεση στην Kίνα, το εμπόριο και την τεχνολογία- τα μέτωπα, δηλαδή, που θα αποδειχθούν, όπως λέει, τα πλέον περίπλοκα τους προσεχείς μήνες.

«Όσο περισσότερο έχει δεχθεί πίεση μία οικονομία τα προηγούμενα χρόνια, τόσο πιο ενθουσιώδης είμαι για τις προοοπτικές. Ο ευρωπαϊκός Νότος έχει πια αναπτύξει τη δική του δυναμική» τονίζει ο Ουγκούρλιαν, προσθέτοντας ότι «Μας αρέσει οτιδήποτε είναι προσανατολισμένο σε τοπικό επίπεδο και στηρίζεται περισσότερο στην εγχώριο ζήτηση, είτε πρόκειται για τοπικές επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, για τοπικές τράπεζες ή για ξενοδοχειακές αλυσίδες». Από την άλλη η Amber Capital ανησυχεί για τις μετοχές, που συνδέονται με την παγκόσμια οικονομία, για αυτό και σχεδιάζει «να μείνει μακριά από αυτές προς στιγμήν».

Η Amber, με υπό διαχείριση ενεργητικό 1,7 δισ. δολαρίων, επιδεικνύει επίσης εμπιστοσύνη σε μετοχές «εκτός μόδας», περιλαμβανομένων ονομάτων στον χώρο των μέσων ενημέρωσης και των τηλεπικοινωνιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.