Goldman Sachs: Στον Σόλομον το δαχτυλίδι της διαδοχής;

Λίγες ημέρες μετά την έντονη φημολογία για αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου Λόιντ Μπλανκφάιν μέσα στο έτος, η Goldman Sachs ανακοίνωσε ένα άλλο υψηλόβαθμο «αντίο». Τον επόμενο μήνα θα αποχωρήσει ο Χάρβεϊ Σγουάρτς, συνδιευθυντής επιχειρήσεων. Η εξέλιξη αυτή πιστεύεται ότι ανοίγει το δρόμο στον Ντέιβιντ Σόλομον να διαδεχθεί τον Μπλανκφάιν.

Οι Σγουόρτς και Σόλομον θεωρούνταν εδώ και καιρό στη Wall Street ως τα μεγάλα φαβορί για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Goldman Sachs, όταν αποφασίσει να αποχωρήσει ο σημερινός επικεφαλής. Την περασμένη εβδομάδα η Wall Street Journal μετέδωσε ότι αυτό θα γίνει έως τα τέλη του έτους, αν και ο ίδιος ο Mπλανκφάιν χαρακτήρισε πρόωρες τις πληροφορίες.

Πριν από 15 μήνες οι δύο άνδρες αναβαθμίστηκαν στη δεύτερη θέση της ιεραρχείας και όλοι περίμεναν ότι θα διεκδικήσουν έως και την τελευταία στιγμή την πρώτη. Υπό τις συνθήκες αυτές η είδηση για την αποχώρηση του 54χρονου Σγουάρτς εξέπληξε πολλούς, Μάλλον όμως ικανοποιεί τον 56χρονο Σόλομον, ο οποίος άρχισε τη σταδιοδρομία του στη Wall Street στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ως trader της Drexel Burnham Lambert. Πέρασε επίσης για ένα διάστημα από την Bear Stearns, ενώ από το 1999 έχει ενταχθεί στο δυναμικό της Goldman.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.