Η ακρίβεια «σπρώχνει» τους Έλληνες στο εξωτερικό για διακοπές – Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί

Με το κόστος διαμονής και μεταφορικών στην Ελλάδα να είναι «απαγορευτικό», οι Έλληνες διαγράφουν διαφορετική πορεία και στρέφονται προς το εξωτερικό για να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του κλάδου, ιδιαίτερα το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, οι προκρατήσεις για ταξίδια στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο και ακολουθούν: η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Πράγα και η Ολλανδία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων το επίμαχο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, τα ταξίδια των Ελλήνων στο εξωτερικό ήταν αυξημένα κατά 27% σε σχέση με το 2019. Συγκεκριμένα, το τρίτο τρίμηνο του 2023, οι αναχωρήσεις ήταν αυξημένες κατά 28%, οι διανυκτερεύσεις κατά 27% και οι δαπάνες 29%.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι και το 2019 στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκονταν οι Βαλκανικοί προορισμοί, ωστόσο από το 2023 ολοένα και περισσότεροι στρέφονται προς προορισμούς της κεντρικής Ευρώπης.




Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.