Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας για τις εκκρεμείς συντάξεις: Ο κ. Βρούτσης έχει πολύ μεγάλο θράσος

Απάντηση στη ΝΔ και τον τομεάρχη Εργασίας, Γιάννη Βρούτση για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων δίνει το υπουργείο Εργασίας. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, “ο κ. Βρούτσης φαίνεται ότι έχει πολύ μεγάλο θράσος”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αναφέρει τα εξής:

“Ο κύριος Βρούτσης φαίνεται ότι έχει πολύ μεγάλο θράσος για να τολμά να κάνει αναφορές στις εκκρεμείς συντάξεις. Ξεχνά μάλλον ότι ήταν ο ίδιος και η κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας στα πρόθυρα της κατάρρευσης και τους συνταξιούχους στο κοινωνικό περιθώριο. Κάποια στιγμή όμως τα ψέματα του κυρίου Βρούτση πρέπει να τελειώσουν.

Ποιος εμπαίζει, λοιπόν, κύριε Βρούτση τους πολίτες:

– η παρούσα κυβέρνηση που μείωσε τις ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις κάτω από τις 50 χιλιάδες, καταβάλλοντας ταυτόχρονα 700 χιλιάδες συνταξιοδοτικές παροχές ή εσείς που μας αφήσατε κληρονομία 400 χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης;

– η παρούσα κυβέρνηση που έστησε ξανά στα πόδια του το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με τον ΕΦΚΑ να παρουσιάζει πλεόνασμα 777 εκατ. ευρώ μετά από μόλις έναν χρόνο λειτουργίας ή εσείς κύριε Βρούτση που πετσοκόψατε 11 φορές τις συντάξεις και παραδώσατε ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης ελλειμματικό κατά 1,1 δισ. ευρώ;

Όσο για τον κόσμο της εργασίας, γνωρίζει πολύ καλά ποιος υπερασπίζεται τα συμφέροντά του και ποιος τον εμπαίζει με θράσος και περισσή αλαζονεία.

Γνωρίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις από τις 21 Αυγούστου και εργάζεται για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Όπως γνωρίζει και ότι είναι ο κύριος Βρούτσης και το κόμμα του αυτοί που κατεδάφισαν τους μισθούς κατά 22% και 32% για τους νέους, που κατήργησαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και διέλυσαν την αγορά εργασίας αφήνοντας την εργοδοσία ασύδοτη και ανεξέλεγκτη”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.