Η Ελλάδα δανείστηκε 2 δισ. ευρώ με επιτόκιο 1,17% μέσω της επανέκδοσης του 15ετούς ομολόγου

Πάνω από οκτώ φορές υπερκαλύφθηκε η επανέκδοση του 15ετούς ομολόγου στην οποία προχώρησε σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο, αντλώντας 2 δισ. ευρώ με επιτόκιο 1,17%.

Από το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών το ενδιαφέρον για το ελληνικό χρεόγραφο ήταν τεράστιο και η ανάδοχοι της έκδοσης δεχόντουσαν διαρκώς εντολές αγοράς. Αυτό το ενδιαφέρον έδωσε τη δυνατότητα στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους να αλλάξει τρεις φορές μέσα σε πέντε περίπου ώρες το ενδεικτικό επιτόκιο που είχε δώσει στους αναδόχους της έκδοσης.

Έτσι, αρχικά ο ΟΔΔΗΧ ζητούσε απόδοση 1,28%, εν συνέχεια 1,24% και τελικά η έκδοση έκλεισε με επιτόκιο 1,17%.Συνολικά προσφέρθηκαν για την επανέκδοση του 15ετούς ομολόγου 16,75 δισ. ευρώ με το Ελληνικό Δημόσιο να επιλέγει τους πλέον ποιοτικούς επενδυτές απ’ αυτούς που κατέθεσαν προσφορές.

Το μείγμα των επενδυτών που απέκτησαν το 15ετές ομόλογο, αλλά και οι χώρες προέλευσης τους θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα από τον ΟΔΔΗΧ.

Οι ανάδοχοι της έκδοσης ήταν οι BNP Paribas, Commerzbank, Goldman Sachs, HSBC και J.P. Morgan.

Τους τελευταίους 14 μήνες, το Ελληνικό Δημόσιο έχει αντλήσει 16 δισ. ευρώ μέσω επτά εκδόσεων χρέους, με τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, να ανέρχονται σήμερα πάνω από τα 37,9 δισ. ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.