Οι τιμές που θα ισχύσουν σε 4 νέα διόδια της Εγνατίας Οδού

Οι τιμές που θα ισχύσουν σε 4 νέα διόδια της Εγνατίας Οδού που θα εισπράττονται στους μετωπικούς σταθμούς Παμβώτιδας, Ευζώνων, Μέστης και Ιεροπηγής αναφέρονται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση .

Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ καθορίζει το ύψος των διοδίων που θα εισπράττονται στους ανωτέρω μετωπικούς σταθμούς ωσότου τεθεί σε πλήρη λειτουργία το σύνολο των μετωπικών και πλευρικών σταθμών διοδίων που χωροθετήθηκαν επί της Εγνατίας Οδού και των κάθετων σε αυτήν οδικών αξόνων.
Από 1,70 έως 2,10 ευρώ οι χρεώσεις για τα Ι.Χ
Η χρέωση για τα Ι.Χ. οχήματα θα είναι 1,80 ευρώ στους Ευζώνους, 1,70 στην Μέστη, 1,90 στον Ίασμο και 2,10 στην Ιεροπηγή. Μετά την έναρξη λειτουργίας και επιβολής χρέωσης στους τέσσερις παραπάνω σταθμούς, αναπροσαρμόζονται προς τα κάτω, από τις 14 Δεκεμβρίου, οι τιμές διοδίων στους μετωπικούς σταθμούς της Τύριας, του Μαλακασίου και του Ιάσμου σε 2,10 ευρώ για τους δύο πρώτους και σε 1,90 ευρώ για τον τελευταίο.

Τι προβλέπεται για όσους δηλώνουν αδυναμία καταβολής
Η ΚΥΑ προβλέπει ότι σε περίπτωση που ο χρήστης, κατά τη διέλευσή του από το σταθμό διοδίων, δηλώσει αδυναμία καταβολής των σχετικών διοδίων, ο εισπράκτορας του σταθμού συμπληρώνει τα προσωπικά στοιχεία του οφειλέτη σε ειδικό έγγραφο με τίτλο “έντυπο αδυναμίας καταβολής”, το οποίο υπογράφεται και από τα δύο μέρη και ο καθένας κρατάει από ένα αντίγραφο.

Στο παραπάνω έντυπο αναγράφεται ότι ο οφειλέτης θα καταβάλει εντός 20 ημερών την αξία των διοδίων. Ειδάλλως, θα βεβαιώνονται στην Δ.Ο.Υ. Όπως έγινε γνωστό, οι κάτοικοι των όμορων περιοχών και οι άνεργοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση πληρωμής διοδίων.

Τα ηλεκτρονικά διόδια
Όπως αναφέρει η ΚΥΑ των κ.κ. Τσακαλώτου-Σπίρτζη, το Ελληνικό Δημόσιο, , έχει ήδη εκκινήσει τη διαδικασία σχεδιασμού, χρηματοδότησης, προμήθειας, εγκατάστασης και θέσης σε λειτουργία ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος διοδίων δορυφορικής τεχνολογίας ή τεχνολογίας ασύρματης επικοινωνίας δεδομένων (π.χ. GSΜ), μέσω του οποίου θα διενεργούνται οι χρεώσεις διοδίων τελών στους αυτοκινητόδρομους περιλαμβανομένης και της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αυτής αξόνων. Το ως άνω σύστημα εκτιμάται ότι θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2018.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.