Ifo: Η Ελλάδα πρέπει να φύγει προσωρινά από το ευρώ

«Είναι ώρα για ένα μεγάλο κούρεμα (χρέους) και πιο ριζοσπαστικά μέτρα για να βοηθήσουμε την Ελλάδα», δήλωσε στο CNBC ο πρόεδρος του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo, Χανς Βέρνερ Ζιν, ενώ τάχθηκε υπέρ της προσωρινής εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

«Η Ελλάδα είναι αφερέγγυα… και καθυστερούμε τη διαδικασία της κήρυξης χρεοκοπίας, κάτι το οποίο θα ήταν παράνομο στην περίπτωση μιας ιδιωτικής επιχείρησης», δήλωσε ο Ζιν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αμερικανικού δικτύου.

Ο Ζιν, ο οποίος έχει επανειλημμένως ταχθεί υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, υποστήριξε ότι είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς με ποιο τρόπο θα μπορούσε η χώρα να επιλύσει τα προβλήματά της, αν παραμείνει εντός του ευρώ. Διευκρίνισε, πάντως, ότι ένα Grexit δεν είναι απαραίτητο να έχει μόνιμο χαρακτήρα.

«Δεν είναι καλύτερο να έχουμε ένα πιο ευέλικτο ευρώ, από το οποίο να μπορεί κάποιος να φύγει προσωρινά και να επιστρέψει αργότερα με υποτιμημένο νόμισμα, αντί να προσπαθούμε να επιβάλλουμε εσωτερική υποτίμηση;» διερωτήθηκε. «Αυτή είναι συνταγή για να μεγιστοποιηθεί η ανεργία και η αναταραχή», πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.