Ηλεκτρική ενέργεια: Υπολογίστε από τώρα τον λογαριασμό του Ιουλίου

Μετά την ανακοίνωση της επιδοματικής πολιτικής της κυβέρνησης για το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι πλέον εφικτό να υπολογίσουμε με ακρίβεια τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα που διανύουμε. Τα νέα φαίνεται να είναι ευχάριστα καθώς συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες, το νοικοκυριό μπορεί να προσβλέπει στο ότι μια κιλοβατώρα ηλεκτρικής ενέργειας θα κοστίζει ακόμη και από 20 λεπτά του ευρώ ακόμη και αν συμπεριληφθούν όλες οι επιβαρύνσεις: ρήτρα αναπροσαρμογής, ΦΠΑ, τέλος ΔΕΔΔΗΕ, τέλος ΑΔΜΗΕ κλπ.

Η επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης για τον μήνα Ιούλιο είναι οριζόντια. Αυτό σημαίνει ότι δεν παίζει πλέον ρόλο η κατανάλωση και το αν η κατοικία είναι κύρια ή δευτερεύουσα. Το μόνο που παίζει ρόλο είναι αν ο καταναλωτής υπάγεται στο οικιακό τιμολόγιο, στο κοινωνικό τιμολόγιο, στο αγροτικό τιμολόγιο ή αν έχει “επαγγελματικό” ρολόι ηλεκτρικής ενέργειας.

Με αυτό το δεδομένο, ο αυτόματος υπολογισμός του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ εύκολος. Θα αναγράψετε στο εργαλείο που ακολουθεί την μηνιαία κατανάλωση, το είδος του τιμολογίου (οικιακό, κοινωνικό αγροτικό κλπ) και την τιμή που σας πουλάει το ρεύμα η εταιρεία με την οποία συνεργάζεστε. Την ρήτρα αναπροσαρμογής δεν είναι ανάγκη να την αλλάξετε καθώς για τον Ιούνιο έχει ήδη “κλειδώσει” στα 24 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Με αυτά τα δεδομένα, θα δείτε ότι η μέση κατανάλωση των 300 κιλοβατωρών σε μια εταιρεία που χρεώνει προς 8 λεπτά την κάθε κιλοβατώρα, ο τελικός λογαριασμός θα περιοριστεί στα 58 ευρώ αντί για 118 ευρώ άρα η κάθε κιλοβατώρα θα έχει τελικό κόστος κάτω από 20 λεπτά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.