«Ηλεκτροσόκ» προκαλεί η τιμή χονδρικής – Χτύπησε τα 215 ευρώ/MWh σήμερα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η νέα άνοδος της τιμής χονδρικής ηλεκτρικού ρεύματος στο Χρηματιστήριο ενέργειας, καθώς σήμερα (2.9.2024) εκτινάχθηκε στα 215 ευρώ/MWh.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο που έχει φτάσει η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από τα τέλη Ιουλίου, ενώ ενδεικτικό είναι πως η μέγιστη τιμή της ημέρας στις 8 το βράδυ βρίσκεται στα δυσθεώρητα ύψη των 780 ευρώ.Όλα αυτά ενώ η ζήτηση είναι μειωμένη στις 181 γιγαβατώρες, ενώ οι καιρικές συνθήκες έχουν μειώσει την παραγωγή των ΑΠΕ.
Συγκεκριμένα, στο μείγμα παραγωγής 44,2% έχει το αέριο, 30,5% οι ΑΠΕ, 11,5% οι εισαγωγές, 6% τα υδροηλεκτρικά και 4% ο λιγνίτης.

Αντίστοιχη εικόνα με την Ελλάδα παρατηρείται σε μεγάλο μέρος της ΝΑ Ευρώπης. Στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία η τιμή σήμερα είναι 231 ευρώ, στην Ουγγαρία 221 και στην Ιταλία 163 ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.