ΙΝΚΑ: Στο μικροσκόπιο όσπρια και ζυμαρικά – Αποτρέπει τους πολίτες να τα αγοράζουν

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στο «μικροσκόπιο» του ΙΝΚΑ μπαίνουν τα ζυμαρικά και τα όσπρια μετά το μποϊκοτάζ στα γαλακτοκομικά και τυροκομικά

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου τα φασόλια γίγαντες Καστοριάς πωλούνται 11,96 ευρώ το κιλό ενώ οι γίγαντες Κίνας στα 7,80, η τιμή στα απλά και μέτρια φασόλια ξεπερνά τα 4 ευρώ, οι φακές αγγίζουν τα 4,5 ενώ τα ρεβίθια κοστίζουν σχεδόν 5 ευρώ το κιλό.

Τα όσπρια, όπως υποστηρίζει η ομοσπονδία καταναλωτών, είναι εισαγωγής από Καναδά, Κίνα, Κιρκιζία, Πολωνία, Τουρκία και Ε.Ε.

Από την άλλη οι τιμές στα ζυμαρικά στο καλάθι του νοικοκυριού κοστίζουν 1,24 ευρώ, ενώ στο ράφι οι καταναλωτές τα βρίσκουν από 1,80 μέχρι 2,90 το κιλό.

Το ΙΝΚΑ καλεί τους καταναλωτές από 28 Φεβρουαρίου και έως 5 Μαρτίου 2023 να μην επιλέγουν τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.