Καμπανάκι για μια χαμένη «Lockdown γενεά»

Σε ζοφερές προβλέψεις για τις προοπτικές απασχόλησης στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου προχωρεί o Διεθνής Οργανισμός Εργασίας(ILO), προβλέποντας ότι μέσα σε τρεις μήνες θα χαθούν 305 εκατ. θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

Τη «μερίδα του λέοντος» στις θέσεις που θα χαθούν παγκοσμίως στο δεύτερο τρίμηνο αφορά τους Αμερικανούς, σύμφωνα με τον ILO, που προειδοποιεί για μια χαμένη «lockdown γενεά» νέων ανθρώπων που θα πασχίζουν επί μία δεκαετία να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Στην έκθεση, ο ILO διατηρεί αμετάβλητες τις εκτιμήσεις για τις απώλειες θέσεων στο δεύτερο τρίμηνο σε σύγκιριση με τις εκτιμήσεις ένα μήνα πριν. Αλλά η Αμερική καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών που θα βρεθούν αντιμέτωπες με το φάσμα της υψηλής ανεργίας, όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Γκάι Ράιντερ. Αυτό συμβαίνει εν μέρει διότι η αμερικανική ήπειρος -ΗΠΑ και Λατινική Αμερική- αποτελούν το νέο επίκεντρο της πανδημίας.

Ο κ. Ράιντερ εξέφρασε έντονες ανησυχίες για τους νέους, που επηρεάζονται δυσανάλογα από αυτή την κρίση, εγείροντας τον κίνδυνο για μια «Lockdown γενεά».

«Οι νέοι άνθρωποι θα μείνουν πίσω και κατά μεγάλους αριθμούς», ανέφερε ο επικεφαλής του ILO. Περισσότεροι από ένας στους έξι εργαζομένους ηλικίας έως 24 ετών έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά από την έναρξη της πανδημίας, με πιο έντονα τα προβλήματα σε ΗΠΑ και Βραζιλία.

Ο ILO αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις του για τις απώλειες θέσεων εργασίας στο πρώτο τρίμηνο κατά 7 εκατ., στα 135 εκατομμύρια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.