Kαθυστερεί η ρύθμιση για τις 120 δόσεις στα Ταμεία

Ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο να μετατεθεί ακόμη και μετά το Πάσχα η κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών στα Ταμεία σε 120 δόσεις.

Το νομοσχέδιο, η κατάθεση του οποίου έχει ήδη καθυστερήσει σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό του υπουργείου, επρόκειτο να έρθει εντός της εβδομάδας που διανύουμε, με στόχο να ψηφιστεί το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη και να τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του ερχόμενου Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η καθυστέρηση στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τα ασφαλιστικά ταμεία αποδίδεται τόσο σε «τεχνικές αλλαγές» του νομοσχεδίου όσο και στο ενδεχόμενο η κατάθεσή του στη Βουλή να συμπέσει με την κατάθεση της αντίστοιχης ρύθμισης για τα χρέη προς την εφορία.

Επισημαίνεται ότι οι εκπρόσωποι κυρίως των ελευθέρων επαγγελματιών έχουν ζητήσει από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης -έστω και στο παρά πέντε- να ληφθούν υπ’ όψιν οι ενστάσεις τους για την υποχρέωση καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών που αφορούν την ιατροφαρμακευτική κάλυψη όσων είχαν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, με δεδομένο ότι στην αντίστοιχη χρονική περίοδο δεν είχαν ασφαλιστική ενημερότητα και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Για το θέμα αυτό ο ΟΑΕΕ τους χρέωνε με εισφορές υπέρ του ΕΟΠΥΥ, παρά το γεγονός ότι ήταν ανασφάλιστοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ζητούν λοιπόν να εξαιρεθούν από τον επανυπολογισμό των εισφορών τους και του χρέους τους οι εισφορές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το διάστημα που ήταν άνεργοι και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η καθυστέρηση κατάθεσης του νομοσχεδίου να οφείλεται σε ενσωμάτωση αλλαγών της «τελευταίας στιγμής».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.