Κίνηση-έκπληξη από τη FrieslandCampina Ελλάς

Με “Δούρειο Ίππο”, μια μικρή γαλακτοβιομηχανία, η FrieslandCampina Ελλάς, ετοιμάζεται να μπει στην αγορά των ελληνικών τυροκομικών προϊόντων. Η εκ Ολλανδίας – Δανίας, ορμώμενη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία, βασικό αντικείμενο της οποίας είναι τα τυροκομικά προϊόντα, έχει προσπαθήσει ουκ ολίγες φορές κατά το παρελθόν να εξαγοράσει ελληνική γαλακτοβιομηχανία.

Τα “φλερτ” με τις γαλακτοβιομηχανίες ΔΩΔΩΝΗ και ΜΕΒΓΑΛ κατά το παρελθόν, τα οποία είχαν συνοδευτεί και με συγκεκριμένες οικονομικές προτάσεις αλλά και το ενδιαφέρον της για την ΑΓΝΟ, πριν αυτή πουληθεί στην Κολιός και εν συνεχεία καταρρεύσει, είναι γνωστά.

Μπορεί τα συγκεκριμένα φλερτ να μην οδήγησαν σε γάμο, όπως όλα δείχνουν όμως η είσοδός της στην παραγωγή ελληνικών τυροκομικών προϊόντων πρόκειται να γίνει μέσω μιας πολύ μικρότερης κίνησης. Βέβαια η συγκεκριμένη μονάδα η οποία έχει βρεθεί στο στόχαστρο της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας έχει μια ιδιαιτερότητα. Εξάγει το σύνολο της παραγωγής της, η οποία κάθε άλλο παρά μικρή είναι. Οι 4.000 τόνοι που εξάγει, κρίνονται από στελέχη ελληνικών γαλακτοβιομηχανιών, ικανή ποσότητα και μια πρώτη μαγιά για τους Ολλανδο-Δανούς της FrieslandCampina.

Πηγές από τη γαλακτοβιομηχανία υποστηρίζουν, πως η ελληνική θυγατρική της FrieslandCampina βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με την τυροκομική επιχείρηση από τον Βόλο, που ελέγχεται από την οικογένεια WEBER.

Η συγκεκριμένη μονάδα “σερβίρει” τη διεθνή αγορά και δη την ευρωπαϊκή με ελληνικά τυροκομικά προϊόντα, κυρίως φέτα, αλλά και spreads με το brand Greco, ενώ παράγει και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για λογαριασμό ευρωπαϊκών αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Αν και η συγκεκριμένη πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από τα εμπλεκόμενα μέρη, στελέχη της αγοράς, επιμένουν ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και είναι θέμα χρόνου να κλείσει το συγκεκριμένο deal. Το οποίο όπως υποστηρίζουν θα έχει “ουρά”.

Πριν από λίγο διάστημα έγινε γνωστό πως η εν Ελλάδι θυγατρική της Ολλανδικής συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ανέλαβε την ευθύνη διαχείρισης και ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της FrieslandCampina στην ΝΑ Ευρώπη. Πληροφορία η οποία συνέπεσε με την επίσκεψη στην Αθήνα του προέδρου της Ολλανδικής εταιρείας, Frans Keurentjes και μελών του εποπτικού συμβουλίου της.

Η FrieslandCampina Ελλάς 100% θυγατρική της ολλανδικής FrieslandCampina, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες καταναλωτικών προϊόντων της χώρας με τζίρο άνω των 300 εκατ. ευρώ. Το 2011, η εταιρεία επένδυσε στο εργοστάσιο της στην Πάτρα στο οποίο παράγει γιαούρτι, όπου και μετέφερε την παραγωγή γάλακτος από τη Γερμανία.

Ωστόσο πέρυσι αναγκάστηκε να κατεβάσει από τα ράφια των σούπερ μάρκετ το γάλα “Νουνού Εκλεκτό” και να διακόψει την παραγωγή του. Το συγκεκριμένο προϊόν λανσαρίστηκε τον Ιούνιο του 2015 στην Ελλάδα και κινούνταν στην κατηγορία των premium προϊόντων με διάρκεια ζωής 10 ημερών.

Πηγή: capital.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.