Kνοτ (ΕΚΤ): Δεν ανατρέπονται τα σχέδιά μας

H Eυρωζώνη κατεβάζει αισθητά ταχύτητα, αναπτυσσόμενη με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων τεσσάρων ετών. Ωστόσο αυτό δεν είναι ικανό να τρομάξει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- προς το παρόν τουλάχιστον- σύμφωνα με τον Ολλανδό κεντρικό τραπεζίτη.

Σε δηλώσεις του στο CNBC ο Κλάας Κνοτ σπεύδει να επισημάνει ότι τα απογοητευτικά στοιχεία για την ανάπτυξη δεν είναι ακόμη τόσο σοβαρά ώστε να ανατράεψει τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας για σταδιακή επιστροφή σε πιο ομαλή νομισματική πολιτική.

«Σε αυτή τη χρονική στιγμή, ο αντίκτυπος δεν είναι τέτοιος που θα μας ανάγκαζε να αλλάξουμε θεμελιωδώς την προοπτική μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κνοτ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ. Σημείωσε πάντως ότι η μετάδοση από τις πιέσεις των αγορών στην Ιταλία είναι εξαιρετικά περιορισμένες, ενώ απέρριψε την όποια μεταβολή στη στρατηγική της κεντρικής τράπεζας με στόχο τη στήριξη ειδικά της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του ευρώ.

Αρνήθηκε τέλος να διευκρινίσει πότε θα έρθει η πρώτη αύξηση των επιτοκίων, που παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Πονοκέφαλο στην ΕΚΤ πρέπει πάντως να προκαλεί και η Γερμανία. Οι δηλώσεις Κνοτ έγιναν στον απόηχο στοιχείων, που έδειξαν ότι η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε το τρίτο τρίμηνο για πρώτη φορά από το 2015.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.