Κοινωνικό μέρισμα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα πληρωμή τον Δεκέμβριο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί και φέτος κοινωνικό μέρισμα άφησε ο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Επιπλέον, άφησε «παράθυρο» για πρόσθετα θετικά μέτρα τόσο φέτος όσο και το 2020, εφόσον υπάρξει δημοσιονομικό περιθώριο.

«Εάν προκύψει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος απ’ αυτόν που εκτιμάμε σήμερα και κλείνουμε τον προϋπολογισμό του 2020, μπορεί να αξιοποιηθεί ενδεικτικά για την προκαταβολή φόρου, το τέλος επιτηδεύματος ή την αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

«Κάθε δύο μήνες όλο και αιφνιδιάζουμε»
O κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση κάθε δυο μήνες φέρνει εκπλήξεις και ερωτηθείς, εκ νέου, για το κοινωνικό μέρισμα είπε:

«Εάν τον Νοέμβριο υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να πετύχουμε και να υπερκαλύψουμε τον στόχο, προφανώς αυτός ο δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί. Το πώς θα αξιοποιηθεί ο όποιος επιπλέον, εύχομαι, δημοσιονομικός χώρος προκύψει μέσα στο 2019, θα υπάρξει συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό» τόνισε.

Το ποσό του ΚΕΑ σήμερα ορίζεται ως ακολούθως:

200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό
100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό)
50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 25% προστίθεται στο βασικό ποσό).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.