Κοινωνικό μέρισμα: Πώς θα καταβληθεί και πώς θα λέγεται

Ορθάνοικτο είναι το ενδεχόμενο να καταβληθεί εφάπαξ ενίσχυση στο τέλος του έτους, σύμφωνα με ανώτερη κυβερνητική πηγή.

Η ενίσχυση, σύμφωνα με το STAR δε θα λέγεται «μέρισμα», καθώς λόγω της πανδημίας έχουμε θηριώδες έλλειμμα, αλλά θα δοθεί με την ονομασία «μέτρα έκτακτης ανάγκης». Παρά το έλλειμμα στο 10μηνο καταγράφεται υπέρβαση φορολογικών εσόδων ύψους 1,2 δισ. ευρώ και συγκράτηση δαπανών κατά 390 εκατ. ευρώ που επιτρέπει να δοθεί η οικονομική ενίσχυση.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ανακοινωθεί ήδη πως προσαυξάνεται στο διπλάσιο για το Δεκέμβριο η μηνιαία εισοδηματική ενίσχυση για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ).

Για πρώτη φορά θα υπάρξει σύσταση στις επιχειρήσεις να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στην τιμολογιακή τους πολιτική, δηλαδή να απορροφήσουν το κόστος από τις αυξήσεις στην ενέργεια, με τη βάσιμη προσδοκία ότι έρχονται καλύτερες ημέρες και να αποφευχθούν πληθωριστικές πιέσεις. Ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα στήριξης, πέρα από την πεντάμηνη απαλλαγή τους από τις χρεώσεις ΥΚΩ στο ρεύμα

Όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης, προς το βράδυ θα ανοίξει η πλατφόρμα, ενώ από στιγμή σε στιγμή εκδίδεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση. Για πρώτη φορά θα πάρουν επίδομα θέρμανσης και οι κάτοικοι σε Κοζάνη, Σέρρες, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα οι οποίοι ως τώρα καλύπτονταν από την τηλεθέρμανση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.