Κοινωνικός Τουρισμός: Ποιοι χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα τα επόμενα δύο χρόνια

Μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν το δικαίωμα συμμετοχής σε προγράμματα δωρεάν διακοπών για τα επόμενα δύο χρόνια, βρίσκονται όσοι έχουν στα χέρια τους επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ και δεν τις έχουν εξαργυρώσει ακόμη.

Πρόκειται για μερίδα δικαιούχων του περσινού προγράμματος, οι οποίοι ως τώρα δεν αξιοποίησαν τα κουπόνια που έχουν στην διάθεσή τους.

Η προθεσμία λήγει την προσεχή Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 και μέχρι εκείνη την ημέρα είναι εφικτό να ενεργοποιηθεί η επιταγή.

Η κλεψύδρα αδειάζει και όπως επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), ως και την ερχόμενη Κυριακή είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν οι διακοπές με επιταγές κοινωνικού τουρισμού έτους 2023-2024.

Για ποιους μετρά αντίστροφα ο χρόνος
Έτσι, οι δικαιούχοι οφείλουν να μεριμνήσουν εγκαίρως για την ενεργοποίηση των επιταγών τους, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η διάρκεια διαμονής τους στο τουριστικό κατάλυμα θα πρέπει να εξαντλείται μέχρι τις 30/06/2024 καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, θα επιδοτηθούν μόνο για τις διανυκτερεύσεις που θα πραγματοποιηθούν έως την Κυριακή 30 του μήνα.

Η ακτοπλοϊκή μετάβαση και επιστροφή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά τη λήξη του προγράμματος.

Ωστόσο, για την επιστροφή, αν η τελευταία διανυκτέρευση συμπίπτει με την καταληκτική ημερομηνία της 30ής/06/2024, αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί έως την 01η/07/2024.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το μητρώο παρόχων.

Ειδικά, για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο και Κω, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν, ενώ στα καταλύματα Ρόδου, Β. Εύβοιας, Έβρου και Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Ποιοι χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής τα επόμενα δύο χρόνια
Βάσει των όσων προβλέπονται στο πρόγραμμα, σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν κάνει χρήση του συνόλου των επιταγών του, αποκλείεται από τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα των δύο επομένων περιόδων. Εξαιρούνται όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα με την ιδιότητα ΑμεΑ ή δηλώνουν στην αίτησή τους ωφελούμενο μέλος ή μη ωφελούμενο ανήλικο τέκνο με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω.Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα: https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos

Πότε θα αναρτηθούν τα οριστικά αποτελέσματα για το 2024-’25
Όσον αφορά στο τρέχον πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, δηλαδή αυτό της περιόδου 2024- ’25, η ΔΥΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ώρες τους οριστικούς δικαιούχους- ωφελούμενουςκαι τους αποκλειόμενουςτου Προγράμματος.

Να σημειωθεί πως η λίστα των δικαιούχων που θα αναρτηθεί θα είναι και η οριστική, καθώς τα προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ αναρτήθηκαν στον ιστότοπο και η προθεσμία για τις εντάσεις έληξε από τη Δευτέρα24 Ιουνίου.Το συγκεκριμένο πρόγραμμαθα «τρέξει» από την 1η Ιουλίου 2024 μέχρι και τα τέλη Ιουνίου του 2025 και στο πλαίσιο αυτό θα δοθούν 300.000 επιταγές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.