«Κόκκινα δάνεια» και τραπεζικές εξελίξεις στη συνάντηση Αλ. Τσίπρα – Στουρνάρα

Τα «κόκκινα» δάνεια, τα δημοσιονομικά, αλλά και οι τραπεζικές εξελίξεις διεθνώς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννη Στουρνάρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, την Παρασκευή.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και αναφερόμενος στα «κόκκινα» δάνεια, ο διοικητής της ΤτΕ επεσήμανε ότι είναι στο χέρι των τραπεζών να επιλέξουν μεταξύ των επιλογών του κώδικα δεοντολογίας. Τόνισε ωστόσο ότι είναι σημαντικό να είναι «συνεργάσιμοι» οι δανειολήπτες.

Ερωτηθείς για την Τράπεζα Αττικής, ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για θετικές εξελίξεις και επισήμανε ότι η νέα διοίκηση της τράπεζας έχει τη στήριξης της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, είπε ότι ο Πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε πως θα κλείσει το συντομότερο δυνατόν.

Μιλώντας για την Deutsche Bank, ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά το διεθνές, παραμένουν προστατευμένα καθώς υπάρχουν πλέον εργαλεία που δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Άρα δεν υπάρχει ανησυχία, πρόσθεσε.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε επίσης ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που έχει συμφωνήσει να έχει με τον Πρωθυπουργό, για ζητήματα που αφορούν την οικονομία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.