Κομισιόν: Στο 4,2% το «μνημονιακό» πρωτογενές πλεόνασμα

Στο 4,2% διαμορφώθηκε το «μνημονιακό» πρωτογενές πλεόνασμα στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το πλεόνασμα του 2016 υπερέβη σημαντικά τον στόχο του προγράμματος για πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ, και επεσήμανε ότι οι ελληνικές επιδόσεις «επιβεβαιώνουν τις ανοδικές τάσεις» της οικονομίας.

Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους τόσο για το 2017 όσο και για το 2018.

Την ίδια ώρα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επανέλαβε ότι οι επαφές των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση, με στόχο την οριστική ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, θα ξεκινήσουν αύριο, Τρίτη, και θα διαρκέσουν «ορισμένες ημέρες».

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε πως το πλεόνασμα, με βάση το ευρωπαϊκό πρότυπο «ESA 2010», ανήλθε στο 3,9% του ΑΕΠ.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος τρόπος μέτρησης διαφέρει από τον «μνημονιακό ορισμό» του πλεονάσματος, ο οποίος δεν περιλαμβάνει την κρατική υποστήριξη για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.