Κρέας από «χρυσάφι» πληρώνουν οι καταναλωτές – Πρωταθλήτρια στην ακρίβεια η Ελλάδα

Είδος πολυτελείας τείνει να γίνει το κρέας για πολλά ελληνικά νοικοκυριά, τα οποία εξαιτίας της ακρίβειας στα τρόφιμα έχουν «γονατίσει».

Οι αυξήσεις στο κρέας, σύμφωνα με τη Eurostat, στην Ελλάδα έχουν αγγίξει το 20% την ώρα που ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι 15,5%. Σημειώνεται ότι η μόνη χώρα που ανταγωνίζεται τις αυξήσεις στην Ελλάδα είναι η Πορτογαλία.

«Το κρέας έχει τσιμπήσει πάρα πολύ. Το μοσχάρι του γάλακτος που το έπαιρνα εγώ 14 ευρώ έχει πάει 20 ευρώ», δήλωσε πολίτης στο ΟPEN, με έναν άλλο να συμπληρώνει: «Και το χοιρινό έχει πάρει απάνω γύρω στο 1 ευρώ και τα κοτόπουλα έχουν πάρει επάνω, όσο έπαιρνα ένα κοτόπουλο παίρνω μισό».

Πιο συγκεκριμένα, το μοσχάρι στην Ελλάδα ακρίβυνε κατά 21% από πέρυσι τον Φεβρουάριο, την ώρα που στην Ευρωζώνη η μέση αύξηση ήταν 12,9%. Την ίδια στιγμή, το αρνί και το κατσίκι αυξήθηκαν κατά 23,1%, όταν στην Ευρωζώνη οι τιμές ανέβηκαν 12,8%. Το ίδιο ισχύει και με το χοιρινό που αυξήθηκε κατά 20,8% στην Ελλάδα και 15,4% στην Ευρωζώνη.

«Το αρνί για παράδειγμα πέρυσι κυμάνθηκε στα 13 ευρώ, φέτος θα είμαστε σίγουρα πάρα πολύ κοντά στο 14. Και σε ό,τι αφορά το μοσχάρι, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στην αγορά γιατί όλο τον χειμώνα πέρσι κάθε εβδομάδα σχεδόν βλέπαμε ανατιμήσεις προς τα πάνω και υπάρχει γενικότερα πρόβλημα με την τιμή του μοσχαριού», τόνισε στο κανάλι ο κρεοπώλης, Σήφης Φουντοραδάκης.

Δείτε το βίντεο του OPEN:Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.