Κυβέρνηση: Στόχος μας να ρίξουμε την ανεργία στο 13,5% το 2021

«Η αλλαγή του αναπτυξιακού υποδείγματος είναι η βασική αρχή» για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και την έλευση της ανάπτυξης, τονίζει ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης.

«Οι θεσμοί προβλέπουν ότι η ανεργία θα μειωθεί στο 17,5% το 2021. Όμως, εμείς σκοπεύουμε να τους διαψεύσουμε, μειώνοντας την ανεργία το 2021 κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή στο 13,5%», σημειώνει σε συνέντευξή του στην Αυγή.

Ο κ. Λαμπριανίδης επισημαίνει ότι ο συνολικός προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων έχει αγγίξει τα 1,9 δισ. ευρώ. Σημειώνει ότι «το 55% των αιτήσεων αφορά επενδύσεις στη βιομηχανία. Σε αυτό πρέπει να συνυπολογιστεί ότι το 53,1% των επενδυτικών φορέων έχει αιτηθεί φοροαπαλλαγές, σε αντίθεση με το παρελθόν, οπότε δίνονταν αφειδώς επιχορηγήσεις».

Αναφέρει πως «η στροφή αυτή στις φορολογικές ελαφρύνσεις σημαίνει ότι θα ενισχύονται επιχειρήσεις οι οποίες διαπιστωμένα είναι κερδοφόρες, γεγονός που διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο συμφέρον». Προσθέτει πως «το ένα τέταρτο των υπό ένταξη επενδυτικών σχεδίων είναι προϋπολογισμού έως 500.000 ευρώ», στοιχείο που καταδεικνύει ότι προφανώς πρόκειται κυρίως για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.