Λαγκάρντ: Δύο μεγάλες κατηγορίες κινδύνων για την παγκόσμια οικονομία

Δύο μεγάλους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία διακρίνει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, όπως ανέφερε στην τηλεόραση του Bloomberg.

Σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, ο πρώτος κίνδυνος σχετίζεται με τις εμπορικές εντάσεις και τα αντίποινα που προκαλεί η επιβολή δασμών.

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο κίνδυνο, έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση, καθώς όπως είπε, θα υπάρξει επιβολή αυστηρότερων νομισματικών μέτρων στις ΗΠΑ λόγω της βελτίωσης της οικονομίας της, κάτι που όμως θα έχει όμως επιπτώσεις στις οικονομίες ολόκληρου του κόσμου.

Ερωτηθείσα για την αντιμετώπιση μίας μελλοντικής κρίσης, η κ. Λαγκάρντ τόνισε ότι υπάρχουν ακόμη περιορισμένα περιθώρια άσκησης πολιτικής, αλλά το τραπεζικό σύστημα έχει καταστεί πιο ισχυρό και έχουν ενισχυθεί τα κεφαλαιακά αποθέματα των τραπεζών, υπάρχει καλύτερη εποπτεία, πιο αποδοτικοί κανονισμοί και λιγότερα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Παραδέχτηκε πάντως ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι λόγω του συστήματος, εκτιμώντας ότι θα πρέπει να ενισχυθούν τα αποθέματα ασφαλείας τόσο σε νομισματικό όσο και σε δημοσιονομικό επίπεδο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.