Λε Μερ: Ανεύθυνο να μην επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη

«Ανεύθυνο» και «επικίνδυνο» χαρακτήρισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ το να μην επισπευσθεί η «επείγουσα» μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, ώστε να αντισταθεί σε ένα «επόμενο οικονομικό σοκ».

Κατά την παρουσίαση του γαλλικού προϋπολογισμού του 2019, ο κ. Λεμέρ επεσήμανε ότι «έχουμε έναν οδικό χάρτη, είναι τώρα επείγον να αποφασίσουμε».

Εκτίμησε, δε, ότι τα πράγματα «δεν πάνε αρκετά γρήγορα, ούτε αρκετά μακριά».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, «είναι επείγον να μεταρρυθμίσουμε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και να συζητήσουμε και να θέσουμε σε εφαρμογή έναν ευρωπαϊκό προϋπολογισμό της ευρωζώνης».

«Κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε τις απειλές που βαραίνουν τώρα στην ευρωζώνη», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Και κανένας δεν θα μπορεί να πει ότι δεν ήξερε πως υπήρχε απόλυτη ανάγκη να μετασχηματισθεί αυτή η νομισματική ένωση σε μια ολοκληρωμένη οικονομική ζώνη, ικανή να αντισταθεί σε ένα επόμενο οικονομικό σοκ ή σε μια ενδεχόμενη χρηματοπιστωτική κρίση».

«Ο κίνδυνος εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα είναι πιο αυξημένος από ποτέ. Ορισμένες αναδυόμενες χώρες όπως η Τουρκία και η Αργεντινή είναι αντιμέτωπες με μια μεγάλη κρίση και άλλες μπορεί επίσης να αντιμετωπίσουν προσεχώς κρίσεις», εξήγησε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.