Με τροπολογία επιχειρούν να διαλύσουν τον αρχαιότερο δημόσιο Οργανισμό, τονίζουν τα ΕΛΤΑ

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους χιλιάδες εργαζόμενους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία ο μετασχηματισμός της εταιρείας που προωθήθηκε χθες με την κατάθεση τροπολογίας από την κυβέρνηση στη βουλή. Όπως ισχυρίζονται σε ανακοίνωσή τους, τα ΕΛΤΑ μπαίνουν στο στόχαστρο βάσει της συγκεκριμένης τροπολογίας.

«Επιχειρούν να διαλύσουν τον αρχαιότερο δημόσιο Οργανισμό, που μετράει 192 χρόνια ιστορικής διαδρομής μια μακρόχρονη διαδρομή με πρωταγωνιστικό ρόλο και τεράστια προσφορά στην οικονομική, πολιτιστική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας. 192 χρόνια το Ταχυδρομείο πηγαίνει παντού σε κάθε σπίτι, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ένα Ταχυδρομείο για κάθε πολίτη, για κάθε επιχείρηση», αναφέρουν τα ΕΛΤΑ, τονίζοντας ότι:

«Εμείς λέμε ΝΑΙ:

– στη χρηματοδότηση του Οργανισμού, με σωστή διαχείριση των χρημάτων προς την κατεύθυνση της αναδιοργάνωσης των ΕΛΤΑ

– στην εθελουσία με ξεκάθαρους όρους

– στις προσλήψεις προσωπικού, με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Λέμε ΟΧΙ:

– στη βάρβαρη κινητικότητα των εργαζομένων

– στο διαχωρισμό και τη δημιουργία εργαζομένων δύο ταχυτήτων

– στο κλείσιμο ταχυδρομικών γραφείων και στην περαιτέρω συρρίκνωση του Δικτύου ΕΛΤΑ.

Αυτά μας βρίσκουν αντίθετους και δεν θα περάσουν».

«Εμείς οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα αγωνιστούμε, όπως διαχρονικά έχουμε κάνει μέχρι τώρα, για την περιφρούρηση του κοινωνικού αγαθού της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης, για να κρατήσουμε το Ταχυδρομείο όρθιο, προσιτό και ανοιχτό για όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, θα παλέψουμε για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και για τη δίκαιη μεταχείριση παλιών και νέων εργαζομένων», υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους τα ΕΛΤΑ.