Μεγάλες αλλαγές στη φορολοταρία: Λιγότεροι τυχεροί – Μεγαλύτερα έπαθλα

Το ΥΠΟΙΚ ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης των φορολογουμένων σχετικά με τα οφέλη της χρήσης «πλαστικού χρήματος», καθώς και την παροχή κινήτρων. Από φέτος, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν το 30% του πραγματικού τους εισοδήματος από ηλεκτρονικές αγορές.

Ανάμεσα στα κίνητρα που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, τα οποία επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, είναι να δοθεί ένα “bonus” για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις από δραστηριότητες συγκεκριμένων επαγγελματιών που καταγράφονται υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής. Στην περίπτωση αυτή μελετάται οι δαπάνες αυτές να μετρούν στο διπλάσιο για το “χτίσιμο” του 30% επί του εισοδήματος.

Νέα φορολοταρία
Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να “αποκαλυφθούν” και οι αλλαγές που θα υπάρχουν και στη φορολοταρία.

Στόχος, όπως τόνισε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, είναι να μειωθεί ο αριθμός των τυχερών, οι οποίοι όμως θα μπορούν να κερδίζουν υψηλότερα έπαθλα. Μάλιστα, δεν απέκλεισε τα ποσά να είναι ακόμα μεγαλύτερα από 5.000 ευρώ ώστε «να κάνουν τη διαφορά στη ζωή κάποιου», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών. Με αυτόν τον τρόπο οι φορολογούμενοι θα έχουν ισχυρότερο κίνητρο να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.