Μικρή επιδείνωση στα ομόλογα, σταθερά τα spreads

Μικρή επιδείνωση καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, παραμένοντας ωστόσο, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ ετών.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (13.02), η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 14,7 μονάδες στο 3,818% και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξάνεται κατά 0,3 μονάδα βάσης στο 5,365%.

Παρά τη μικρή άνοδο, οι συγκεκριμένες αποδόσεις είναι οι χαμηλότερες από το 2009, με τη βελτίωση των τελευταίων εβδομάδων να αποδίδεται τόσο στην ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης, όσο και στις προοπτικές εξόδου στις αγορές, μέσω της δοκιμαστικής έκδοσης ομολόγου.

Η σημερινή επιδείνωση στην αγορά ομολόγων συνδέεται με τις προοπτικές σταδιακής άρσης των διευκολυντικών μέτρων της ΕΚΤ, γεγονός το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει ως αποτέλεσμα την απόσυρση ένας μέρους της ρευστότητας από τις αγορές χρήματος.

Την ίδια ώρα, τα spreads των 10ετών ομολόγων κινούνται σταθερά κάτω του τεχνικού ορίου των 500 μονάδων βάσης, καθώς διαμορφώνονται στις 483 μονάδες βάσης έναντι 485 μονάδων βάσης την Τετάρτη.

Στην ευρω-περιφέρεια, τέλος, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας αυξάνεται κατά 5,3 μ.β., της Ιταλίας κατά 8,2 μ.β. και της Γαλλίας κατά 6,7 μ.β., ενώ της Ισπανίας διατηρείται σταθερή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.