Μηνιαίο επίδομα ακρίβειας έως 200 ευρώ εξετάζει η κυβέρνηση

Επίδομα ακρίβειας με τον μήνα εξετάζει η κυβέρνηση να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα στους πιο ευάλωτους πολίτες της χώρας προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια.

Σύμφωνα με όσα έχουν έρθει στη δημοσιότητα, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα μηνιαίο επίδομα, κάτι σαν επιταγή ακρίβειας, με το ύψος του βοηθήματος να φτάνει τα 150-200 ευρώ. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν αυτή η συνεχόμενη – μηνιαία επιταγή ακρίβειας θα είναι στο πλαίσιο του food pass ή θα «αυτονομηθεί» ως ξεχωριστό βοήθημα.

Παράλληλα, ετοιμάζει ένα νέο πακέτο μέτρων με φοροελαφρύνσεις, επιδοτήσεις στο ρεύμα και στα καύσιμα, εφόσον κριθεί σκόπιμο. Με αυτά τα χρήματα η κυβέρνηση σχεδιάζει ακόμα ένα κύμα παροχών και μέτρων στήριξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κυβέρνηση εξετάζουν:

Επέκταση για ακόμα δύο μήνες της επιδότησης στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης που λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου. Επισημαίνεται ότι σήμερα η επιδότηση με τον ΦΠΑ ανέρχεται στα 25 λεπτά το λίτρο .
Επιδότηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης ανάλογα και με την πορεία των τιμών.
Χορήγηση μηναίου επιδόματος ακρίβειας στους ευάλωτους με αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και για όσο διάστημα παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο πληθωρισμός. Το ποσό της ενίσχυσης αναμένεται να κυμανθεί στα 150-200 ευρώ.
Θα συνεχιστούν οι επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Και εδώ το ύψος της κρατικής επιδότησης θα εξαρτηθεί από την πορεία των τιμών τους επόμενους μήνες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.