Μητσοτάκης για Κομισιόν: Καλωσορίζουμε την πρόταση για τα 750 δισ. ευρώ

Την ικανοποίησή του για την πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης εκφράζει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζει τολμηρή την πρόταση της Κομισιόν για ένα πακέτο 750 δισεκατομμυρίων ευρώ και τονίζει ότι ο πήχης έχει μπει ψηλά. «Τώρα εναπόκειται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων» σημειώνει ο Πρωθυπουργός.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
«Καλωσορίζουμε την τολμηρή πρόταση για ένα πακέτο 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, κυρίως με τη μορφή επιχορηγήσεων, πακέτο που χρηματοδοτείται μέσω της κοινής έκδοσης χρέους. Ο πήχης μπήκε ψηλά. Τώρα εναπόκειται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων», είπε ο πρωθυπουργός.

Η πρόταση της Κομισιόν
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η Κομισιόν θα προτείνει να δοθεί ένα πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης ύψους 750 δισ. ευρώ στα κράτη μέλη της ΕΕ, εκ των οποίων τα 22,5 δισ θα χορηγηθούν υπό μορφή επιχορηγήσεων στην Ελλάδα και 9,4 δισ. σε δάνεια.

Από το πακέτο αυτό που πρότεινε η Κομισιόν, τα 500 δισ. ευρώ προτείνει να δοθούν σε μορφή επιχορηγήσεων και άλλα 250 δισ. ευρώ σε δάνεια στο πλαίσιο του νέου σχεδίου οικονομικής ανάκαμψης από την πανδημία του κορωνοϊού, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι και διπλωμάτες στο Reuters.

Ένα μέρος του πακέτου θα χρηματοδοτηθεί μέσω κοινής έκδοσης χρέους, αναφέρει στο μεταξύ το Bloomberg, το οποίο επικαλούμενο πηγή που έχει γνώση των λεπτομερειών, αναφέρει ότι η πρόταση της Κομισιόν είναι να λάβει η Ελλάδα 22,5 δισ. ευρώ, η Ιταλία 81,8 , η Ισπανία 77,3 και η Γαλλία 39 δισ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.